"Новичок" запали словесна битка в британския парламент

  • 05 септември 2018 16:27

  • 2569
  • 4
"Новичок" запали словесна битка в британския парламент
© Getty (архив)

Словесна битка се разигра в британския парламент днес, предаде  Скайнюз.

Премиерът на Обединеното кралство Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в в Камарата на общините (долната камара на законодателя орган в Лондон) потвърди информацията за издирването на руските граждани Александър Петров и Руслан Боширов във връзка с отравянето на бившия полковник от руското разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия Скрипал в началото на март 2018 г. с нервно паралитичното вещество "Новичок". "Нашите полицаи работеха денонощно, за да разкрият хората, които вероятно стоят зад това посегателство над човешкия живот и които работят за разузнавателна служба на Москва", посочи тя пред депутатите.

Думите на Мей бяха посрещнати на нож от лидера на основната опозиционна сила - лейбъристите Джереми Корбин. "Вие допуснахте това деяние. Заради вас престъпници  се разхождат по улиците на нашата страна. Вие, госпожо Мей, смятате ли да предприемате някакви мерки? Защо не поискахте помощ от Русия?", заяви той.

Бившият външен министър на Великобритания Борис Джонсън отвърна на водача на Лейбъристката партия. "Изказването ви е лишено от здрав разум. Как искате да си сътрудничим със страна стои зад посегателството над човешки живот", посочи още Джонсън.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2569 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.09.05 | 16:54

3
подавай оставка, кобила грозна и предсрочни избори, че съм заложил!!!!!!

2018.09.05 | 18:05

4
А бе заложил си, ама губиш. Вряхахахахааааааааааа!

2018.09.05 | 16:53

2
Ако публикуваният снимков материал е доказателството за участвие на тезихора, г.жа Мей или е полудяла или смята, че светът е тъп. Тежко на свят с такива управляващи.Впрочем резултатите са на лице.
Roumen

2018.09.05 | 16:45

1
Те са.Познах ги от първия път.

Добави коментар

Водещи новини