Ева Майдел: Над 2 млрд. евро са инвестициите в изкуствен интелект

  • 05 септември 2018 14:24

  • 1464
  • 0
Ева Майдел: Над 2 млрд. евро са инвестициите в изкуствен интелект
© ПП ГЕРБ (архив)

Ева Майдел, която миналата година получи награда за Евродепутат на годината в категория "Нови Технологии", бе един от домакините на изложението "Силата на игрите", в което участваха компании като "Нинтендо", "Юбисофт" и др., предаде БТА.

"Гейминг индустрията е един от основните двигатели за развитие на новите технологии като изкуствен интелект, виртуална реалност и обогатена реалност. През 2017 г общата сума на инвестиции в тези области в европейски мащаб възлиза на 2 милиарда евро. Тази индустрия е и сред най-бързо растящите в Европа. Трябва да се преборим с предразсъдъците, че играенето на компютърни игри и игри за смартфон се приема често за разсейващо занимание. Имаме редица примери как игрите всъщност помагат в развитието на сектори като здравеопазването, образованието, науката и др.", заяви българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на откриването на изложение за компютърни игри със социална кауза в Брюксел.

"Въпреки че често са пренебрегвани, игрите всъщност развиват т.нар. меки умения, като стратегическо мислене, критично мислене и решаване на проблеми. Това са умения, които през 2020г ще бъдат част от основния арсенал, от които работодателите ще имат нужда, според докладите на организации като Световния икономически форум и ОИСР. Важно е да използваме потенциала на гейминг индустрията в полза на образованието, така че да насърчаваме талантите на България и Европа.", коментира още Ева Майдел.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1464 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини