Британец бе осъден на доживотен затвор за покушение срещу Тереза Мей

  • 31 август 2018 21:15

  • 3983
  • 4
Британец бе осъден на доживотен затвор за покушение срещу Тереза Мей
© gettyimages

Британец бе осъден днес на доживотен затвор по обвинение в заговор за убийството на премиера Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в в канцеларията й на "Даунинг стрийт" 10, предаде Ройтерс.

По данни от полицейското разследване 21-годишният Нааймур Рахман, жител на северен лондонски квартал, е планирал да взриви самоделно устройство пред вратата на строго охранявания премиерски офис, в предизвикания хаос да проникне вътре и да я убие с нож.

Миналия месец той бе признат за виновен, че е подготвял терористичен акт и днес Олд Бейли корт (Централният наказателен съд на Англия и Уелс) го осъди на доживотен живот, като мъжът ще трябва да излежи не по-малко от 30 години. 

"Мишената на Рахман е била министър-председателят, но той не е изпитвал угризения, че би убил невинни минувачи в процеса докато стигне до нея", каза Дийн Хейдън, главен национален координатор за борба с тероризма.

По думите му заподозреният казал пред един агент под прикритие, че даже и да не може да се добере до Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, поне ще всее страх сред хората. 

Когато е разработвал плана си, Рахман е смятал, че комуникира онлайн с членове на групировката "Ислямска държава", но те всъщност били служители на американското ФБР и британското контраразузнаване МИ-5. Младежът е бил арестуван през ноември м. г. след среща с полицай под прикритие, който му дал мнима самоделна бомба. 

Последвайте канала на

БТА
3983 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ганка

2018.09.01 | 00:31

4
четете ли? Не били Ислямска Държава, ами било ФБР, дали са му бомба на човека, подкукоросали са го, а после той бил виновен! А той е просто един тъп невменяем мангал!

2018.08.31 | 23:20

3
Путин е виновен! зМей си си знае и има версия...
Ганийо

2018.08.31 | 22:11

2
Британец бе осъден Британец Британец брв бре бре
Jesus

2018.08.31 | 21:17

1
Тъпи чалми! Дошли в цивилизования свят и си мислят, че някой е длъжен да им сервира закуска в леглото!? Сега в затвора ще му се олаби свинктера.

Добави коментар

Водещи новини