Български тираджия уби баща и син в Италия при адска катастрофа (видео)

  • 30 август 2018 12:04

  • 9582
  • 0
Български тираджия уби баща и син в Италия при адска катастрофа (видео)
© YouTube

Български шофьор на ТИР е арестуван за смъртта на на 33-годишен италианец и на 10-годишния му син. Според италианските медии катастрофата е станала във вторник на магистралата А1 между Орвието и Фабро, на стотина километра северно от Рим, в посока за Флоренция, съобщава "Български новини".

В леката кола, ударена от камиона, управляван от 59-годишния ни сънародник, пътувало италианско семейство – баща, майка и син. Те били от село Кайаца до Казерта, област Кампания, и отивали в Генуа за медицински преглед на детето. Съпругата на убития италианец успяла да излезе от смачканата кола и да се спаси, след намесата на пожарникар, пристигнал на мястото на катастрофата. Самият той е леко ранен. 35-годишната жена е ранена и е откарана в болницата на Орвието.

Колата с италианското семейство била влачена няколко метра от българския ТИР. След това той се ударил в металното преградно заграждение на магистралата и е имало експлозия. Предполага се, че камионът се е подпалил заради искрите след удара в металните ограждения. Труповете на бащата и детето са напълно овъглени при пожара. Загиналият италиански баща се казва Микеле Мелило, а синът му Марчело.

Българинът пътувал в камиона заедно със съпругата си. И двамата са леко ранени. Той е арестуван за двойно убийство. Не е употребил нито алкохол, нито наркотици, според резултатите от тестовете. Не се съобщава името на българина. Камионът му пренасял паста за сметка на чужда фирма.

След трагедията нашенецът е задържан. Грозят го до 18 години затвор.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9582 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини