Оцелелите от Генуа разказаха за трагедията

В Генуа продължава разрушаването на конструкцията на фаталния мост, който отне живота на 43-ма души. Две седмици след трагедията, някои от по-леко пострадалите бяха изписани от болница и разказаха за трагедията.

По време на инцидента Давиде Капело шофира по моста, когато внезапно колата му се озовава във въздуха. След полет от 45 метра автомобилът се приземява на предница. При удара се отварят въздушните възглавници. "В един момент пътят под колата ми пропадна и аз полетях надолу. На земята опипах главата си дали е пострадала. Но не бях сериозно ранен”, спомня си Давиде предаде БТВ.

Давиде оцелява като по чудо, споделя, че се радва, че има възможност да разкаже тази история.

Сред оцелелите е и Марина Гуалита. Тя пътува по моста заедно с дъщеря си, която е по-тежко пострадала. „Звучи глупаво, но видях как отивам към тунела и се молих. Мислих си: Господи, ами ако всичко се срути?! Никога не съм се страхувала от нищо, сега всеки шум ме плаши, дори този на дъжда”, посочва жената.

Властите продължават демонтажа на останките от моста, а 600 души все още нямат достъп до домовете си, които са в близост до опасната конструкция.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет