Виктор Орбан: Салвини е моят герой

  • 28 август 2018 19:15

  • 1605
  • 4
Виктор Орбан: Салвини е моят герой
© Getty Images/Guliver (архив)

Матео Салвини е "моят герой", каза днес унгарският премиер Виктор Орбан в Милано по адрес на италианския министър на вътрешните работи, предаде АНСА.

"Искам да се срещна с него лично. Той е моят герой", заяви Орбан на излизане от милански ресторант, където обядва, преди да се срещне със Салвини. Унгарецът добави, че е голям почитател на лидера на антиимигрантската "Лига" и на срещата им ще обмени опит с него. 

По думите на унгарския премиер, който оглавява в страната си дясната партия ФИДЕС, ЕС напада Унгария, защото "ние показахме, че границите може да бъдат защитавани". "Унгария е доказателството, че мигрантите може да бъдат спрени на сушата и тук идва мисията на Салвини. Той ще покаже, че тези мигранти може да бъдат спрени и в морето", заяви Виктор Орбан пред ресторанта.

Той сподели, че предварително попитал Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 дали може да се срещне със Салвини, на което бившият премиер на Италия отговорил утвърдително. Орбан подчерта, че отношенията му с предишното правителство на Италия, оглавявано от левоцентристката Демократическа партия, са били "крайно лоши". 

Списанието "Политико" констатира днес, че "срещата в Милано между Орбан и Салвини, майсторът и калфата на популизма в ЕС, безпокоят Брюксел и Рим". Преди да се види с унгарския гост Салвини заяви, че "сега левицата съществува само за да ме обижда, да защищава ЕС на банкерите и на имиграцията без граници". 

Министър-председателят на Италия Джузепе Конте днес се срещна в Рим с премиера на Чехия Андрей Бабиш, предаде АНСА. 

Последвайте канала на

БТА
1605 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
anonimen

2018.08.28 | 23:21

4
До гост. Много си прав братко,много си прав,но промития мозък не може да те разбере!
Гост

2018.08.28 | 20:58

3
Пич, българския кораб отдавна е потънал. От както руския комунизъм е в Бг, да бъдем по точни. Тоя пуст комунизъм промени не само икономиката, но и начина на мислене на българина. От горд и борбен народ със славна история, спечелил толкова битки и преодолял 500 годишно робство за едни 45 години ни превърна в овце. Патриотизма и доблеста се замени с алчност и роболепие към запада.
ii

2018.08.28 | 20:10

2
А тука тиквите ни лъжат колко са велики
вили

2018.08.28 | 19:54

1
хората имат политици,опитват се да спасят кораба, а на нас бог да ни е на помощ

Добави коментар

Водещи новини