Здравни експерти проверяват акостирал в Италия кораб с мигранти

  • 25 август 2018 18:03

  • 1472
  • 0
Здравни експерти проверяват акостирал в Италия кораб с мигранти
© Gettyimages

Здравни служители и представители на Червения кръст проверяват кораб на италианската брегова охрана със 150 мигранти на борда, който от дни е в пристанище в Сицилия, предаде Асошиейтед прес. Здравните експерти искат да проверят хигиенните условия на кораба "Дичоти", чийто екипаж спасил мигрантите на 16 август. Плавателният съд акостира в пристанището на Катания по-рано тази седмица.

Днес линейка докара медицински изделия, които да бъдат качени на кораба.

През последните няколко години близо 600 000 кандидати за убежище са били доведени в Италия, след като са били спасени в морето.

Вътрешният министър Матео Салвини настоява мигрантите от кораба да не бъдат допускани в страната, докато други държави от Европейския съюз не се съгласят да ги вземат.

Голяма част от мигрантите на борда на "Дичоти" са мъже от Еритрея. На непълнолетните и болните пътници през последните дни беше разрешено да слязат от кораба.

Според италиански медии здравните власти в Катания са наредили незабавно да бъдат свалени от кораба 16 мигранти. Агенция АНСА съобщава, че двама души от общо 11 жени и петима мъже може да са болни от туберкулоза, посочва ДПА.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1472 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини