Себастиан Курц: По-малко имигранти - по-добри отношения в ЕС

  • 24 август 2018 09:10

  • 877
  • 1
Себастиан Курц: По-малко имигранти - по-добри отношения в ЕС
© Getty (архив)

Австрия трябва да се възползва максимално от председателството си на Европейския съюз, за да намали напрежението в Европа, заяви вчера австрийският канцлер Себастиан Курц, цитиран от ДПА.

Премиерът във Виена държа реч пред близо 3000 членове на Християндемократически съюз на събрание в провинция Тюрингия, Източна Германия. Австрийският канцлер заяви, че една от причините за напрежението е огромният брой имигранти, пристигнали в Европа през последните години. Той посочи, че имигрантският поток е изправил няколко европейски държави пред трудната задача да се погрижат за новопристигналите.

"Кризата с имигрантите показа, че Европа достига до крайния си предел, когато няма действащи външни граници", добави канцлерът пред актива на партията на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се. "Проведената през юни среща на върха на ЕС допринесе за появяването на нова тенденция в Европа. Хората вече гледат на ситуацията по различен начин и фокусът сега е върху засилването на Фронтекс", каза още Курц.

Полагат се усилия и за оказване на помощ на Гърция и Италия, които приемат най-много имигранти на своя територия и често се чувстват изоставени от останалите държави членки на ЕС. Канцлерът отбеляза и че все по-малко хора решават да прекосяват Средиземно море с цел да достигнат Европа, посочва ДПА.

Последвайте канала на

БТА
877 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
асд

2018.08.24 | 14:10

1
след невероятното успешно европредседателство на балканския лъв тоя изобщо не може да изгреее.

Добави коментар

Водещи новини