Компанията концесионер на моста Моранди може да построи ново модерно съоръжение за около 8 месеца

  • 21 август 2018 21:47

  • 3119
  • 0
Компанията концесионер на моста Моранди може да построи ново модерно съоръжение за около 8 месеца
© gettyimages

Бордът на компания Аутостраде пер л'Италия, която е концесионер на рухналия мост в Генуа, каза, че може да построи нов стоманен мост, който да замени срутилата се конструкция. Това може да стане за около осем месеца, съобщава Асошиейтед прес.

След извънредно заседание днес бордът на частната компания каза, че новият мост ще бъде построен съгласно най-модерните технологии. Изграждането на новия мост ще бъде част от 500-те милиона евро, които компанията обеща да похарчи във връзка с трагедията в Генуа, отнела живота на 43 души. Парите освен за изграждане на нов мост, ще бъдат и за нови пътища, които да поемат трафика до изграждането на моста, за инициативи за подпомагане на семействата на жертвите и на онези, които бяха принудени да напуснат домовете си под моста.

Същевременно се появи информация, че италианската държавна заемодателна компания Каса за депозити и заеми може да купи контролния пакет в Аутостраде пер л'Италия.

След рухването на моста някои членове на правителството казаха, че пътната мрежа трябва да бъде национализирана, припомня БТА. Възможността държавата да поеме контрола върху компанията концесионер на моста посредством Касата за депозити и заеми бе една от дискутираните опции, каза запознат с въпроса източник. Засега правителствен говорител и представител на Касата не са коментирали информацията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3119 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини