Не е било възможно да се предвиди срутването на моста в Генуа според фирмата оператор

  • 14 август 2018 20:46

  • 7418
  • 4
Не е било възможно да се предвиди срутването на моста в Генуа според фирмата оператор
© Julio Gatti/Булфото

Не е било възможно да се предвиди срутването на моста на магистралата в Генуа и е прекалено рано да се установи причината, заяви директор на акционерното дружество Аутостраде, което управлява срутилата се магистрала, предаде Ройтерс.

Аутостраде е част от инфраструктурната група Атлантия, в която един от големите акционери е холдингът на семейство Бенетон. Аутостраде отговаря за срутилата се част от платената магистрала.

"Срутването беше неочаквано и непредвидимо. Мостът беше под постоянно наблюдение, дори повече, отколкото предвижда законът", заяви Стефано Мариляни, директор на дружеството за района на Генуа.

"Нямаше никаква причина мостът да се смята за опасен", подчерта той.

По данни на италианската агенция за гражданска отбрана при срутването са загинали най-малко 20 души и 16 са ранени. Представител на агенцията уточни, че данните подлежат на промяна и се очаква броят на жертвите да нарасне. В момента на срутването на пътя са се намирали около 30 коли и между 5 и 10 камиона.

Властите засега не разполагат с достатъчна информация, за да определят причините за катастрофата.

Италианските спасители са евакуирали жителите на сгради, намиращи се близо до срутилия се мост поради опасения, че може да се рухнат и други части от него, предаде ТАСС.

По данни на в. "Република" загиналите при трагедията са 35, включително едно дете. Петима от общо 14 ранени са в критично състояние.

Кметът на френския град Ница съобщи, че е готов да изпрати помощ на италианските спасителни служби, ако е необходимо. Болниците в Ница също са готови да приемат ранени, подчерта кметът Кристиан Естроси, цитиран от Франс прес.

Аналогично предложение отправи и кметството на френския град Кан.

Италианският премиер Джузепе Конте пристигна на мястото на катастрофата. Той ще остане в региона до утре, за да се срещне със семейства на загинали и пострадали, предаде ТАСС.

Последвайте канала на

БТА
7418 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
@@@@@

2018.08.15 | 00:45

4
След покритият атентат в Болоня италианците НЕ могат да си позволят лукса дори да използват думата УМИШЛЕНО за изминалите инциденти , защо ли - месец август, почивки , неустойки , полиция , хаос , а те са много добри в замаскирането на истината ,,,,, и последици от тези атентати ще има със сигурност .
до болка познато

2018.08.15 | 00:07

3
За имигранти ги накараха да хвърлят милиарди,а за подържане на инфракструктурата НЯМА ПАРИ. ТОВА ПОЗНАТО ЛИ ВИ ЗВУЧИ.В нашата кочина е същата работа.

2018.08.14 | 22:55

2
Изключително внимателна проверка и проучване от специалисти по имиграционните лични данни , възможност от внимателно скроен план. Знаейки ,че моста не е поддържан от самата година на конструкция .

2018.08.14 | 21:13

1
то от тази анимка и дете ще види че няма арматура.

Добави коментар

Водещи новини