Германия по погрешка депортира уйгур в Китай

  • 06 август 2018 17:47

  • 2698
  • 0
Германия по погрешка депортира уйгур в Китай
© Pixabay

Германските власти неправилно депортираха уйгур в Китай заради административна грешка, предаде ДПА, като се позова на радиотелевизионната компания "Байеришер рундфунк".

Това е поредният гаф на властите в Германия, които се стремят да увеличат депортациите на отхвърлени кандидати за убежище, отбелязва агенцията.

Длъжностни лица в германската провинция Бавария е трябвало да разговарят с кандидата за убежище през април, но не получили уведомление за срещата и го качили на самолет за Пекин.

Баварските власти изразиха съжаление, че с депортацията са били "накърнени правата" на мъжа.

През последните месеци Федералната служба за миграцията и бежанците е критикувана заради твърдения, че нейни служители системно са предоставяли убежище на хора, които не са имали право на това, и незаконно са депортирали двама мигранти - в Афганистан и Тунис.

Уйгурите са официално признато етническо малцинство, което живее предимно в Източна и Средна Азия. Повечето от тях изповядват исляма.

Уйгурите мюсюлмани са подложени на преследване в Китай, където правителството се страхува, че те може да се радикализират и превърнат в местна терористична заплаха, отбелязва ДПА.

Последвайте канала на

БТА
2698 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини