80 лири глоба ако плюеш на обществено място в Лондон

  • 14 февруари 2012 07:18

  • 907
  • 0
80 лири глоба ако плюеш на обществено място в Лондон
©

Общинските власти в Енфийлд, Северен Лондон, ще наказват плюенето на обществени места с глоба от 80 британски лири, съобщава в. "Гардиън".

По този начин градските управници ще се опитат да изкоренят "един отвратителен навик". Общинарите били подкрепени от местното гражданство, което изготвило петиция с над 3700 подписа. Ако решението бъде прието, то ще влезе в сила не по-късно от месец.

Забраната ще наказва бягащите за здраве в паркове и по булеварди и всякакви други нарушители, но не и състезателите, които спортуват на обществените игрища на територията на общината.

За следенето на разпоредбата ще отговарят специални служители. Знаци за забрана за плюене ще бъдат поставени на най-рисковите места.

На всички, които откажат доброволно да платят глобата, може да им бъде съставен акт до 5 000 британски лири.

Първата забрана за плюене е била въведена в Обединеното кралство в края на Първата световна война, за да се ограничи разпространението на туберкулозата, припомня изданието. Вандалският акт се наказвал с 5 лири глоба. Забраната бе отменена през 1990 година, когато случаите на туберкулоза бяха станали медицинска рядкост, припомня БТА.

Последвайте канала на

907 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини