В Германия доволни от срещата между Тръмп и Юнкер

  • 26 юли 2018 07:10

  • 1531
  • 0
В Германия доволни от срещата между Тръмп и Юнкер
© gettyimages

Германският министър на икономиката Петер Алтмайер заяви, че президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и ЕС са постигнали пробив в срещата си по търговски въпроси, предаде Ройтерс.

"Поздравления на Юнкер и Тръмп: Постигнат е пробив, който може да доведе до избягване на търговска война и да спаси милиони работни места! Прекрасно за глобалната икономика!", написа той в Туитър. След срещата си с председателя на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето Тръмп заяви, че двете страни ще започнат преговори за решаване на проблемите с митата,които САЩ наложиха на вноса на стомана и алуминий от ЕС и ответни мита, които ЕС наложи на стоки от САЩ.

Асоциацията на германските индустриално-търговски камари (DIHK) предпазливо приветства предложените от Тръмп и Юнкер решения за избягване на търговска война, но предупреди, че митата на САЩ върху вносните автомобили още не са отпаднали.
Сега от САЩ зависи да изградят наново доверието с Европа и да премахнат незаконните мита, заяви асоциацията. "Предложените решения отиват в правилната посока, но остава значителен скептицизъм", се казва в изявлението. Асоциацията обаче отбеляза, че срещата поне е показала, че Европа няма да допусне да бъде разделена.

Министърът на търговията на САЩ Уилбър Рос уточни, че в преговорите между Вашингтон и Брюксел ще се обсъдят всички земеделски продукти. "Става дума за нещо повече от соята. Ще се обсъждат всички земеделски продукти. Соята беше просто много навременен пример", каза Рос по Фокс нюз, предаде БТА.

Филип Епитропов
1531 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини