Закопчаха жената на джихадист, планирали нападение с биологично оръжие в Германия

  • 25 юли 2018 06:28

  • 5302
  • 1
Закопчаха жената на джихадист, планирали нападение с биологично оръжие в Германия
© gettyimages (архив)

Съпругата на ислямист, планирал терористично нападение с рицин в германския град Кьолн, бе арестувана по подозрение в съучастничество, съобщи вчера прокуратурата, цитирана от ДПА. Четиридесет и две годишната жена се казва Ясмин Х. 

При претърсване в дома на двойката на 12 юли са открити 3150 рицинови семена и 84,3 мг рицин, закупени по интернет.  Основният заподозрян по случая е 29-годишен тунизиец, описван от германските власти като "идеологически близък" до "Ислямска държава". Той бе арестуван миналия месец. 

Мъжът на име Сиеф Аллах Х. е влязъл в контакт с групировката в Сирия чрез социалните мрежи през 2017 г., каза вчера прокуратурата. Групировката очевидно го е насърчила да извърши нападение в Германия. Ясмин, която е германска гражданка, също така е обвинена, че е организирала от името на съпруга си ходене до Полша за посещение на компания за пиротехника. Двамата са купили хамстер, върху който да изпробват отровата.

Американското министерство на правосъдието съобщи вчера, че двама американци, обвинени в сътрудничество с "Ислямска държава", са били върнати от Сирия в САЩ, където ще бъдат съдени, предаде Франс прес.

Те са върнати в щатите от американската армия. Двайсет и осем годишният Ибрахим Мусаибли, родом от щата Мичиган, е обвинен в участие в дейностите на групировката от април 2015 г. до юни 2018 година. Министерството не съобщи името на втория, но според Си Ен Ен става дума за американка от Индиана на име Саманта ел Хасани, която се е омъжила за джихадист.

Последвайте канала на

БТА
5302 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Моби биг дик

2018.07.25 | 08:55

1
Всички мюслита на въжето

Добави коментар

Водещи новини