Тереза Мей поема преговорите с ЕС за Брекзит

  • 24 юли 2018 17:41

  • 2636
  • 1
Тереза Мей поема преговорите с ЕС за Брекзит
© Getty Images/Guliver

Британският премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в заяви, че занапред тя ще води преговорите с Брюксел по напускането на ЕС, а министерството за Брекзит ще работи по подготовката на Великобритания за излизането й от съюза, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Специално звено в канцеларията на премиера през последните месеци играеше все по-значителна роля в процеса на подготовка за Брекзит и днешното съобщение прави официално това прехвърляне на отговорности, отбелязват агенциите.

"Изключително важно е това правителство да се организира по най-ефикасния възможен начин за излизането на Великобритания от ЕС. Аз ще водя преговорите с ЕС, като министърът за Брекзит ще ми е заместник. Министерството за Брекзит ще продължи да води цялата подготовка на правителството за напускането на ЕС: вътрешнополитическа подготовка както за сценарий със, така и за сценарий без споразумение, цялата необходима нормативна база и подготовка за преговорите по бъдещите отношения с ЕС", заяви Мей, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2636 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.07.25 | 08:15

1
Тереза Змей съвсем я оплеска.

Добави коментар

Водещи новини