Салвини с призив за отмяна на санкциите срещу Русия

  • 17 юли 2018 09:55

  • 1779
  • 0
Салвини с призив за отмяна на санкциите срещу Русия
© gettyimages

Новият министър на вътрешните работи на Италия Матео Салвини настоява санкциите на Европейския съюз срещу Русия да бъдат отменени до края на текущата 2018 г., информира Агенция "Фокус".

Италианският вътрешен министър увери, че ще използва всички възможни средства, за да убеди европейските партньори да свалят санкциите, наложени след присъединяването на Крим към Русия през 2014 г. и последвалите събития в източната част на Украйна.
„Ветото е само последна възможност, но не я изключвам. Италия е страната от ЕС, която понася най-големи щети от санкциите срещу Русия“, отбеляза Салвини.

Същевременно той допълни, че ще положи усилия за създаването на възможности за тоа малките и средните предприятия в двете страни да работят заедно.

По отношение на връщането на Русия във формата Г-7, Салвини бе категоричен, че подобно решение би било „абсолютно легитимно“.

В тази връзка от редакцията припомнят, че миналия месец държавният глава на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския направи подобно предложение. По-рано и италианският министър-председател Джузепе Конте заяви, че правителството му е подкрепило „преразглеждане" на икономическите санкции срещу Русия, припомня изданието.

В понеделник Салвини се срещна с представители на Съвета за национална сигурност на Руската федерация. В рамките на дискусиите са обсъдени възможностите за сътрудничество между Италия и Русия, включително в „борбата срещу ислямисткия тероризъм" и нелегалната имиграция.

„Имах полезна среща с руския министър на вътрешните работи Владимир Колоколцев. Повечето двустранни въпроси бяха обсъдени ", подчерта Салвини след посещението си в Москва.

В деня преди визита на италианския вътрешен министър, в Русия бе и премиерът на Унгария Виктор Орбан. В рамките на среща с лидера на Кремъл Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 той също се изказа критично за санкциите на ЕС срещу Русия.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1779 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини