Туск обвини Тръмп в разпространение на фалшиви новини

  • 17 юли 2018 07:20

  • 1500
  • 0
Туск обвини Тръмп в разпространение на фалшиви новини
© gettyimages (архив)

Председателят на Съвета на ЕС Доналд Туск намекна, че американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския „разпространява фалшиви новини” като нарича Европа враг на САЩ, информира БНР, позовавайки се на АФП.

Изявлението на американския държавен глава беше направено в навечерието на срещата му с руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. Тръмп заяви, че ЕС е враг на САЩ в търговско отношение, но също така обяви и Русия, и Китай за неприятели на Америка, но в други отношения.

„Америка и ЕС са най-добри приятели. Заради това да кажеш, че сме врагове е разпространяване на фалшива новина”, написа Туск в Туитър късно в неделя по време на срещата ЕС - Китай в Пекин.

Американският президент често използва термина „фалшиви новини”, когато не споделя мнението си с някоя статия.

„Европа и Китай, Америка и Русия, днес в Пекин и в Хелзинки ние сме отговорни за надграждането в световният ред, а не за унищожаването му”, написа Туск в два различни туита.

„Надявам се това съобщение да стигне до Хелзинки”, допълни председателят на Съвета на ЕС. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
1500 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини