Бивш британски министър призова за нов референдум за Брекзит

  • 16 юли 2018 18:22

  • 2446
  • 0
Бивш британски министър призова за нов референдум за Брекзит
© Pixabay

Бившият британски министър от управляващата Консервативна партия Джъстин Грийнинг призова британската общественост да бъде попитана с нов референдум дали Обединеното кралство трябва да напусне ЕС, предаде БТА, цитирайки АП.

Днес пред Би Би Си Грийнинг, която е бивш министър на образованието, заяви, че парламентът е "блокирал" по темата за Брекзит. По думите й тя и други депутати от Консервативната партия са за нов референдум. Грийнинг добави, че ако такъв референдум бъде произведен, тя ще агитира за оставане на Великобритания в ЕС.

Премиерът Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в е поставена под нарастващ натиск и от двете страни в дебатите около Брекзит, отбелязва АП. Представената от нея наскоро бяла книга, очертаваща намеренията за общи правила с ЕС по въпроса за търговията, предизвика гнева на тези, които искат със съюза да бъде скъсано напълно. Днес Мей откри международното авиационно шоу във Фарнбъро, където защити плана си за излизането от ЕС. Тя заяви, че така ще бъдат съхранени жизненоважни работни места в авиационната индустрия и ще бъдат запазени традициите на Великобритания като водеща страна в нея.

По думите на Мей с представения в бялата книга план се отчита желанието на британските избиратели - които през юни 2016 г. подкрепиха Брекзит с 52 срещу 48 процента на референдум - и същевременно се предпазват индустрията и сигурността.
По-късно днес парламентът ще разисква по аспектите на плана за Брекзит.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2446 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини