Тереза Мей призова съпартийците си да не излагат Брекзита на риск

  • 15 юли 2018 07:50

  • 1241
  • 0
Тереза Мей призова съпартийците си да не излагат Брекзита на риск
© Getty Images/Guliver

Британската премиерка Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в предупреди членове на управляващата Консервативна партия, че може да не се стигне до Брекзит, ако пречат на плана й за напускане на ЕС, предадоха ДПА и ТАСС, цитирайки статия на министър председателката във в. "Мейл он сънди".

"Посланието ми към страната този уикенд е просто: трябва да не изпускаме от поглед целта", пише премиерката. "Ако не го направим, рискуваме да се окажем без никакъв Брекзит", добави тя.

През изминалата седмица Мей се опитваше да получи подкрепа за своя план за създаване на зона за свободна търговия с ЕС след Брекзита, на фона на оставки на членове на правителството й и критики от президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. В статията си тя подчертава, че засега не е видяла работеща алтернатива на този план, защото напускането на ЕС не бива да доведе до появата на твърда граница между Великобритания и Северна Ирландия.

Мей обеща също да заеме твърда позиция по преговорите.

В четвъртък Тръмп заяви пред в. "Сън", че според него позицията на Мей в преговорите с ЕС "не е споразумението, за което хората гласуваха".

БТА
1241 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини