Великобритания осъди на доживотен затвор мъж, насърчавал нападение срещу принц Джордж

  • 14 юли 2018 07:36

  • 9886
  • 5
Великобритания осъди на доживотен затвор мъж, насърчавал нападение срещу принц Джордж
© Getty Images/Guliver

Британец, предлагал ислямистки бойци да извършат нападение срещу четиригодишния принц Джордж, който е в позиция някога да стане крал на Великобритания, беше осъден на доживотен затвор, предаде Ройтерс.

Хуснаин Рашид от град Нелсън в Северозападна Англия ще трябва да излежи поне 24 години в затвора.

32-годишният мъж публикувал информация в приложението за съобщения "Телеграм", с която насърчавал джихадисти да извършат нападения по света, както и данни за евентуални мишени.

Според прокуратурата това включвало публикуването на снимка на принц Джордж до силуетите на двама джихадистки бойци. Принц Джордж е син на внука на британската кралица Елизабет Втора принц Уилям и трети в линията за наследяване на трона.

В публикацията се посочвал адресът на неговото училище в Лондон, което той започнал да посещава миналия септември, и имало надпис "дори кралското семейство няма да бъде оставено на мира".

Рашид първоначално отричал обвиненията, но по време на съдебния процес се признал за виновен, приемайки четири обвинения в тероризъм.

Прокуратурата каза, че той е пуснал и публикации, включващи карта на Шесто авеню в Ню Йорк с надпис "Парад за Хелоуин в Ню Йорк. Направихте ли приготовленията си? Обратното броене започва."

Сред набелязаните от него мишени били също еврейски общности и административни сгради.

Последвайте канала на

БТА
9886 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
w

2018.07.14 | 10:23

1
А на техния английски гамен нашия съд даде 4 години за убийство ...
Турчина

2018.07.14 | 16:53

5
нападнали са го с ножове просто ей така ли от скука няма кво да правят :)

2018.07.14 | 13:46

3
Нападнали са го с ножове и е трябвало да се остави да го заколят , та да се кефят изроди като теб . Да , ама не ! Англичанинът добре се е защитил ! Тази присъда от 4 г. е в угода на изроди като теб !
Турчина

2018.07.14 | 11:13

2
да защото тука е Бълхария и на никой не му пука за бълхарите
Гост

2018.07.14 | 16:09

4
Браво, англичаните не пестят годинките въобще, евала. Сега има да размишлява в затвора, каква е причината да е толкова тъп.

Добави коментар

Водещи новини