Йоханес Хан не иска в ЕС да се приемат държави, които имат проблеми със съседите си

  • 10 юли 2018 21:51

  • 2704
  • 0
Йоханес Хан не иска в ЕС да се приемат държави, които имат проблеми със съседите си
© Getty Images/Guliver (архив)

От Лондон, където се провежда петата по рода си конференция за Западните Балкани, комисарят по европейска политика за съседство и преговори за разширяване Йоханес Хан припомни, в Европейския съюз няма да бъдат допускани държави, които имат проблеми със съседите си, предава агенция "Фокус".

Австрийският политик цитира Стратегията за Западните Балкани, съгласно които в Общността не може да бъдат приемани страни с нерешени конфликти и спорове със съседните им държави.

На 9 и 10 юни Великобритания e домакин на петата по рода си конференция за Западните Балкани. Конференцията се организира в рамките на „Берлинския процес“, членки на който са шестте държави от Западните Балкани (Македония, Сърбия, Косово, Черна гора, Босна и Херцеговина, Албания) и пет страни от Европейския съюз (Германия, Австрия, Франция, Италия и Великобритания). Като наблюдател в процеса участва и Словения.

Освен икономическите въпроси, на тазгодишната конференция се очаква да бъде обсъдена и темата за сигурността.

В рамките на програмата на външните министри се планират дискусии за реформи в контекста на процеса на интеграция на страните от Западните Балкани в ЕС, двустранните отношения, както и глобалните предизвикателства в областта на сигурността и миграцията.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2704 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини