Оставката на Дейвис не представлява проблем за ЕС

  • 09 юли 2018 14:15

  • 592
  • 0
Оставката на Дейвис не представлява проблем за ЕС
© Pixabay

Оставката на министъра на Обединеното кралство по въпросите за Брекзит Дейвис Дейвис не е проблем за Европейския съюз. Това увери говорител на Брюксел, подчертавайки, че ЕС има готовност да преговаря за сделка с Лондон „24 часа, седем дни в седмицата“, информира агенция "Фокус", позовавайки се на AFP.

На въпрос дали напускането на Дейвис ще създаде проблеми в разговорите, говорителят на Европейската комисия Маргаритис Схинас заяви пред репортери: „Не и за нас. Тук сме, за да работим“.

Вече стана ясно, че 44-годишният евроскептик Доминик Рааб ще наследи Дейвис на поста. Той бе назначен в кабинета на Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в по-рано в понеделник.

Дейвис подаде оставка заради сериозен спор с премиера Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в относно плановете за отношенията с Европейския съюз след Брекзит. Напускането му на поста нанася значителен удар на стабилността на кабинета на Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в.

Новината дойде в навечерието на сериозно изпитание за министър-председателя, тъй като в понеделник тя ще говори пред Камарата на общините, за да обясни предложенията си за Брекзит.

Последвайте канала на

Владимир Василев
592 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини