Кремъл: Обезпокоени сме от повторното използване на Новичок в Англия

  • 05 юли 2018 13:35

  • 3029
  • 0
Кремъл: Обезпокоени сме от повторното използване на Новичок в Англия
© Getty (архив)

Ние сме много обезпокоени от повторното използване на нервнопаралитичното вещество Новичок, заяви прессекретарят на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 Дмитрий Песков, предаде РИА Новости.

От Кремъл коментираха информацията за намирането на британците Доун Стърджес на 44 и Чарли Роули на 45 години в южния английски град Еймсбъри. Двамата души са в безсъзнание заради интоксикация със субстанцията. "Инцидентът буди безпокойство у нас и заради факта, че това е вторият случай на използване на това вещество на територията на Обединеното кралство от началото на тази година", каза още говорителят на държавния глава на Русия.

"Досега, въпреки нашите призиви към британските ни колеги, ние не сме получили предложение за съвместно разследване на случая Скрипал. Поради това ние смятаме, че от Лондон не искат да работят с нас", коментира Песков.

Стърждес и Роули бяха открити в кома преди няколко дни в Еймсбъри. Градът се намира на десетина километра от Солбълри, където в началото на март бяха намерени бившият полковник от руското разузнавателно управление Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия Скрипал.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3029 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини