Евродепутатите не са удовлетворени от срещата в Брюксел

  • 04 юли 2018 11:41

  • 819
  • 0
Евродепутатите не са удовлетворени от срещата в Брюксел
© Getty Images/Guliver (архив)

Резултатите от последната среща на върха на ЕС са незадоволителни за повечето евродепутати, които изразяват съжаление поради липсата на напредък по реформата на системата за убежище и задълбочаването на икономическия и валутния съюз, информира "Фокус", цитирайки пресслужбата на ЕП.

По време на дебата с председателя на Европейския съвет Доналд Туск и председателя на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето мнозинството евродепутати разкритикуваха държавните и правителствени ръководители заради това, че не са били в състояние да постигнат съществено съгласие как да се справят с потока от мигранти и търсещи убежище.

Те изразиха загриженост от постигнатия скромен напредък и продължаващите смъртни случаи в Средиземно море.

Откривайки дебата, председателят Таяни отново напомни, че Европейският парламент отдавна очаква започването на преговори по реформата на Регламента от Дъблин и призова Съвета да приеме позиция с квалифицирано мнозинство.

Неудовлетворението сред евродепутатите се дължи също на факта, че почти 10 години след финансовата криза лидерите на ЕС не успяват да въведат необходимите гаранции за избягването на по-нататъшен икономически срив.


 

Последвайте канала на

Владимир Василев
819 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини