Германците: Зеехофер трябваше да подаде оставка

  • 04 юли 2018 07:01

  • 1058
  • 0
Германците: Зеехофер трябваше да подаде оставка
© Getty Images/Guliver (архив)

Мнозинството германци смятат, че вътрешният министър Хорст Зеехофер е трябвало да изпълни предложението си да подаде оставка в правителствения спор за миграционната политика, сочи допитване, цитирано от ДПА.

В анкетата на института Форса 69 процента от запитаните смятат, че Зеехофер е трябвало да подаде оставка, а 25 процента са доволни, че той продължава да е вътрешен министър.

В острия спор за миграцията вътрешният министър заплаши да подаде оставка, но в понеделник вечерта Християндемократическият съюз (ХДС) на канцлерката Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и воденият от Зеехофер Християнсоциален съюз (ХСС) постигнаха споразумение. Скоро след това Зеехофер обяви, че остава министър.

Дори сред поддръжниците на ХСС 45 процента подкрепят оставката му.

Поддръжката за Зеехофер обаче е висока сред привържениците на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" - 79 процента от тях са доволни, че той остава вътрешен министър.

Що се отнася до правителствения спор, 29 процента от анкетираните смятат, че Меркел го е спечелила, 25 процента казват, че победител е Зеехофер, а 40 процента не могат да преценят кой е победил.
Допитването е извършено на 3 юли сред 1103 души. Статистическото отклонение е 3 процента.

Последвайте канала на

БТА
1058 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини