Меркел и Зеехофер се разбраха за бежанците

  • 03 юли 2018 06:32

  • 2363
  • 2
Меркел и Зеехофер се разбраха за бежанците
© gettyimages

Канцлерът на Германия Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер постигнаха споразумение за имигрантите, съобщава ДПА.

Това стана след продължила 4 часа среща между ръководствата на Християндемократическият съюз (ХДС) на Меркел и Християнсоциалният съюз (ХСС), оглавяван от Зеехофер.

Той заяви след срещата, че няма да подава оставка и добави: „Постигнахме споразумение след много интензивни разговори”. Двамата търсиха решение за бъдещето на управляващата коалиция в Германия, след като Зеехофер заплаши да подаде оставка, ако Меркел не се съгласи страната еднолично да затвори границите си за нелегални имигранти.

По-рано информация за дискусията, която се проведе при закрити врати, дойде от „Билд”. Според водещата германска медия преговарящите са постигнали компромис по въпроса за имиграционната политика. Подобен изход означава, че Зеехофер ще запази поста си в правителството, а Меркел ще продължи да бъде канцлер и Германия ще избегне евентуална политическа криза. Тонът преди срещата беше доста рязък, като Зеехофер заяви: „Няма да бъда освободен от канцлер, който е канцлер само заради мен”.

Двамата с Меркел обаче са постигнали съгласие, че отношенията между двете близки партии ХДС и ХСС не трябва да се късат, посочва „Велт”.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2363 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.07.03 | 08:47

1
Опънаха Меркел като седесарски гъз в Бундестага заради бежанците, докараха я до плач, така й се пада на тая смръдла.
уточнение

2018.07.03 | 12:32

2
седесарски разбирай червен

Добави коментар

Водещи новини