Алтернатива за Германия за решението за имиграцията на ЕС: Пълна глупост

  • 30 юни 2018 17:36

  • 3433
  • 1
 Алтернатива за Германия за решението за имиграцията на ЕС: Пълна глупост
© Getty (архив)

Лидерът на дясната популистка партия "Алтернатива за Германия" Александер Гауланд смята решението на срещата на върха на ЕС за ограничаване на миграцията за "пълна глупост". Той направи този коментар на откриващия се днес в Аугсбург (Бавария) двудневен конгрес на партията, информира ТАСС.

По думите на Гауланд договореностите от срещата на върха не струват нищо и само отлагат приемането на реални решения за преодоляване на миграционната криза. "Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се ще падне, независимо от това колко дълго още ще гребе с ръце," заяви лидерът на "Алтернатива за Германия" пред 500 делегати на конгреса. Той сравни сегашната политическа ситуация в Германия с обстановката в бившата Германска демократична република през 1989 година. Преди началото на конгреса стотици хора излязоха по улиците на Аугсбург, за да протестира срещу "Алтернатива за Германия", съобщи ДПА.

Протестиращите носеха плакати и скандираха "Нацистка пропаганда" пред сградата, в която се провежда конгресът.

Очаква се противниците на "Алтернатива за Германия" да се срещнат с друга протестираща група по-късно днес, а към протеста да се присъединят хиляди. Заради протестите и конгреса днес в града има допълнително 2000 полицаи.

Успехът на евроскептичната, антиимиграционна партия "Алтернатива за Германия" на парламентарните избори през септември разтърси германската политическа система.

Трите основни партии в страната Християндемократическият съюз (ХДС), Християнсоциалният съюз (ХСС) и Германската социалдемократическа партия сформираха коалиционно правителство и така "Алтернатива за Германия" е най-голямата опозиционна партия.

Малко по-късно канцлерът в Берлин изпрати писмо до коалиционните си партньори. В него тя заяви, че Берлин е готов да изпрати гранични полицаи в няколко държави, включително и България.

 

Последвайте канала на

БТА
3433 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.06.30 | 19:36

1
Истина е !

Добави коментар

Водещи новини