"Лекари без граници": Ръководителите на ЕС не намериха решение на мигрантския проблем

  • 29 юни 2018 16:07

  • 731
  • 2
"Лекари без граници": Ръководителите на ЕС не намериха решение на мигрантския проблем
© gettyimages (архив)

Председателят на отдела за спешните въпроси на международната благотворителна и медицинска организация „Лекари без граници“ Карлин Клайер обяви, че приетите становища по отношение за миграцията на срещата на високо равнище на ЕС не е взето ясно решение, предава агенция "Фокус", позовавайки се на "Politico".

„Решенията в момента не са ясни, не се знае какво се има предвид“, заяви Клайер.

„Разочароващо е да се гледа как лидерите на ЕС не могат да намерят решение за защита на уязвимите хора като бежанците. Няма открито решение, дори не се гледат хората, които могат да се удавят в морето“, допълни тя.

„Използването на неправителствените организации като изкупителни жертви е тактика, която отклонява вниманието от реалните проблеми – невъзможността на ЕС да се справи със системата на трафик на хора, липсата на солидарност или визия в ЕС и развалената система за убежище. Правителствата на ЕС спират неправителствените организации да извършват спасителни операции“, смята Клайер.

Последвайте канала на

Владимир Василев
731 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.06.29 | 22:18

2
Обърнете се към америка, те забъркаа тази каша нарочно, защото не им трябва единен и силен ЕС. Така като си се карат по-лесно ще ги управлява.
асд

2018.06.29 | 17:40

1
решение има - на корабите и обратно от дето са дошли

Добави коментар

Водещи новини