Германия не бива да сваля доверието си от НАТО, убедена е Меркел

  • 28 юни 2018 11:32

  • 1431
  • 2
Германия не бива да сваля доверието си от НАТО, убедена е Меркел
© gettyimages (архив)

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се заяви по време на реч в Бундестага, че НАТО остава централно за отбраната на страната, въпреки напрежението, което съществува в Алианса, съобщава агенция "Фокус", позовавайки се на "Ройтерс".

„Не е тайна, че трансатлантическият съюз е под напрежение в момента, но ние сме убедени, че Алиансът остава централен за нашата обща сигурност“, заяви Меркел. През май президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обвини Германия, че като член на НАТО не дава достатъчен принос за организацията.

Същевременно канцлерът призова Европа да продължи да поддържа връзките си със САЩ, за да се избегне търговската война. Тръмп заплаши по-рано този месец да ескалира търговските спорове с Европа, налагайки 20% мита върху внасяните в САЩ автомобили, произвеждани в страните от ЕС.

В допълнение германският канцлер поясни, че предложението към Русия за диалог, който да постави края на конфликта в Източна Украйна, все още важи.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1431 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.06.28 | 13:33

2
ГЕРМАНЦИТЕ СВАЛЯТ ДОВЕРИЕТО ОТ МЕРКЕЛ ДЪРТИЯТ РЕЗИЛ.

2018.06.28 | 11:57

1
ami ot futbolniq si otbor dali da mu vqrva veche

Добави коментар

Водещи новини