Тони Блеър призова правителството да отложи датата за Брекзит

  • 27 юни 2018 15:06

  • 1984
  • 5
Тони Блеър призова правителството да отложи датата за Брекзит
© Gettyimages

Бившият британски премиер Тони Блеър призова правителството да отложи датата за Брекзит и да проведе втори референдум. Той изтъкна, че никога не е бил повече загрижен за страната си.

Тони Блеър отново се намеси в спора за Брекзит. Днес той ще държи реч в Чатъм хаус (Кралския институт за международни отношения), в която се очаква да отправи призив за обединение на депутатите от всички политически сили, които са за оставането на Великобритания в ЕС, и да се опълчат на Тереза Мей. Но още преди това британски медии разпространиха критиките му към Тереза Мей, която определя като „заложник на Брекзит“, както и към лидера на лейбъристите Джеръми Корбин, когото обвинява, че избягва да поведе битката за бъдещето на Великобритания. Тони Блеър открито е за провеждане на втори референдум по условията за сделката за Брекзит, предаде БНР.

В същото време в безпрецедентна съвместна декларация британски и европейски профсъюзи и бизнес организации поискаха ускоряване на преговорите за Брекзит, след като се оплакаха от липсата на какъвто и да е напредък преди срещата на високо равнище на ЕС тази седмица. Липсата на яснота вече принуди големи компании да обмислят преместване на производството си извън Великобритания.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1984 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
КРАЛИ МАРКО

2018.06.27 | 18:03

5
Ей гьотферен , да си направиш шаламба , че идвам да те обиждам !
МерКел

2018.06.27 | 16:14

1
На анГличавите запоЧва да им идва Акъла предполагам и на рУснаците Ще започне но те са тежъК пРоблем мноого по-глупави са от анГЛИЧАНИТЕ И МАЛКО ПО-ГлУПАВИ ОТ АмЕРИКАНЦИТЕ.НО от вас българите са два пЪти по-УМни
турко.Е.бец

2018.06.27 | 16:40

4
Мюмюне , може ли да ти се из.серем в чалмата ?

2018.06.27 | 16:36

3
Анадолец , лапай пача от свински крака и уши , че много скоро ще питаш къде кендзат гладните ти събратя от Босфора .
СИМО

2018.06.27 | 16:29

2
По-леКо ДОМУС , каТо се навеЖдаш да лоЧкаш от иБрика , дА не ТИ паДне фЕса от празниЯ шИник в л.Айната !

Добави коментар

Водещи новини