Ципрас се обади на Ердоган

  • 26 юни 2018 09:36

  • 2829
  • 0
Ципрас се обади на Ердоган
© Getty Images (Архив)

Министър-председателят на Гърция Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли се е обадил да поздрави турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва за победата му на изборите в Турция и го е помолил „да освободи незабавно“ двамата гръцки войници, които са в турски затвор от началото на март, пише Фокус, цитирайки електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

В хода на телефонния разговор, Ципрас е подчертал „важността, която ще има този ход за двустранните отношения“, съгласно комюникето, публикувано от канцеларията на министър-председателя.

Двамата също са обсъждали сътрудничеството между Гърция и Турция в сферата на миграцията и са се разбрали да проведат среща в кулоарите на следващата среща на върха на НАТО през юли.

„Катимерини“ припомня, че двамата офицери са заключени в Одринския затвор от 3 март, когато бяха арестувани за това, че преминаха турската граница по време на патрул.

На 19 юни и четвъртата молба за тяхното освобождаване от следствения арест бе отхвърлена от турския съд.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2829 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини