Алексис Ципрас: Италианските предложения за ограничаването на имиграцията не са нови

  • 25 юни 2018 08:18

  • 1163
  • 1
Алексис Ципрас: Италианските предложения за ограничаването на имиграцията не са нови
© Getty (архив)

Много от предложенията на Италия за промяна на имиграционната политика на Европейския съюз са представяни и преди, заяви гръцкият министър-председател Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли, цитиран от ДПА.

"Мисля, че за повечето от тези проекти имаше опити опити да бъдат приложени", каза Ципрас след лидерската среща на ЕС, на която бе представен планът. "Смятам, че в крайна сметка трябва да разберем, че се изправени пред моного тежък проблем и трябва да се справим с него, но в рамките на международното законодателство и нещо повече, в рамките на нашите общи принципи и ценности - хуманни принципи и ценности", заяви министър-председателят на южната ни съседка.

Малтийският премиер Джоузеф Мускат, който предупреди за изостряне на имиграционния спор, каза, че страните от ЕС вероятно са готови да извършат промени в начина, по който общността подхожда към имиграцията.

Последвайте канала на

БТА
1163 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.06.25 | 13:36

1
Не може да се очаква от европейски страни, към които в миналото са прилагани строги правила срещу имиграцията, да са либерални към имигранти от страни извън ЕС. Това са двойни стандарти!

Добави коментар

Водещи новини