Матео Салвини: Бъдещето на Европейския съюз е поставено на карта

  • 23 юни 2018 10:40

  • 1416
  • 2
Матео Салвини: Бъдещето на Европейския съюз е поставено на карта
© Getty Images/Guliver

Бъдещето на Европейския съюз е поставено на карта и ще стане ясно до една година. Това заяви в интервю за „Шпигел“ италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини, съобщава БНТ.

„До една година ще стане ясно, дали единна Европа ще се запази“, прогнозира той.

Салвини подчерта, че Италия повече не може да приема мигранти. „Не можем да приемем нито един човек. Напротив, бихме желали да изпратим някъде другаде някои от тях“, добави той. В сряда Салвини обеща да представи на работната среща на Еврокомисията „пътна карта“ за разрешаването на миграционния проблем. Нейните четири основни пункта са укрепване на Европейската агенция за контрол на границите Фронтекс, сключване на споразумение с африканските държави за намаляване на миграционния натиск, създаване на система за прием на мигранти и ускоряване на процедурите за тяхното връщане.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1416 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
дуци

2018.06.23 | 18:08

2
ПОНЕЖЕ ВЕЛИЧАЕХТЕ ВСИЧКИ " МОЩНИЯ МОТОР" НА ЕС СЪЮЗА ГЕРМАНИЯ , НО ПОЧНАХТЕ ДА СЕ СЪМНЯВАТЕ В НЕГОВАТА НАДЕЖНОСТ И ДРУГА ПЕСЕН ЗАПЯХТЕ АМА КЪСНО

2018.06.23 | 12:22

1
Проблема има два решения както чичо Тръмп го решева ако лодката не обърне от където е дошла потъва или ги връщат обратно и има 100% ефективност.

Добави коментар

Водещи новини