Водещата партия в Белгия: Без закрила за имигрантите, проникнали в ЕС

  • 20 юни 2018 11:16

  • 1803
  • 0
Водещата партия в Белгия: Без закрила за имигрантите, проникнали в ЕС
© Getty (архив)

Имигрантите, проникнали в Европейския съюз незаконно, да не получават закрила. Това предложиха представители на водещата политическа сила в Белгия - партията Нов фламандски алианс (НФА), съобщиха местни медии.

Според предложението такава мярка следва да бъде наложена, независимо дали даден имигрант отговаря на условията да получи убежище. Обичайно тези условия са свързани със страната, от която произхожда човекът и дали тя попада в списъка на сигурните или на несигурните държави. Гражданите на сигурни държави - където няма военни действия или където не са преследвани заради вяра, етнически произход и сексуални предпочитания - обикновено не подлежат на закрила в 28-те.

Председателят на НФА Барт де Вевер изразява одобрение за проектопредложението на председателя на Европейския съвет Доналд Туск извън ЕС да бъдат обособени имиграционни лагери, в които желаещите закрила да бъдат предварително пресявани. Според него на предложението липсва завършек - то не съдържа правило незаконните имигранти да бъдат лишени от правото на убежище.

Преди дни белгийският държавен секретар по убежището и миграцията Тео Франкен, представител на НФА, предложи в Брюксел да бъдат закрити гишетата, на които имигрантите подават молби за закрила.

 

Последвайте канала на

БТА
1803 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини