Френският вътрешен министър с покана към колегите си от Италия и Испания за разговори

  • 13 юни 2018 07:26

  • 794
  • 0
Френският вътрешен министър с покана към колегите си от Италия и Испания за разговори
© gettyimages (архив)

Френският вътрешен министър Жерар Колон покани колегите си от Италия и Испания на обсъждане на миграционни проблеми след спора около спасителния кораб "Акуариус", съобщи канцеларията му, цитирана от ДПА.

Колон е казал на италианския вътрешен министър Матео Салвини, че е нужен координиран европейски подход към спасяването на мигранти в морето, като същевременно се спазват изискванията на международното право. Двамата са обсъдили и нови предложения за европейски политики за даване на убежище, направени заради безпокойствата на някои страни от ЕС, които отхвърлят искането на Италия за споделяне на товара, се казва в изявлението без повече подробности. Очаква се Салвини и испанският вътрешен министър Фернандо Гранде-Марласка да посетят Париж поотделно. Дати за срещите им с Колон още не са определени.

Неправителствената организация "Ес О Ес Средиземно море" съобщи в Туитър, че 630-те мигранти, които то неделя са блокирани на "Акуариус" са потеглили снощи към Испания с този хуманитарен кораб и други два италиански кораба, предаде Франс прес. Асоциацията е наела "Акуариус" за спасяване на мигранти край бреговете на Либия. Очаква се пътуването до Испания да трае четири дни.

Последвайте канала на

БТА
794 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини