Самолет кацна извънредно в Ирландия заради бомбена заплаха

  • 11 юни 2018 21:24

  • 3199
  • 0
Самолет кацна извънредно в Ирландия заради бомбена заплаха
© Pixabay (архив)

Самолет на американската авиокомпания "Юнайтед еърлайнс", изпълняващ полет от Рим за Чикаго, извърши извънредно кацане на летището в Шанън, Ирландия, заради бомбена заплаха, съобщи Ройтерс, като се позовава на ирландската полиция.

Според близък до разследването източник на борда на самолета било открито съобщение за поставена бомба.

Всички 207 пътници и 11-членният екипаж слязоха от самолета Боинг 767-330 на летището в Шанън в 14.15 часа местно време /13.15 ч. по Гринуич/. Полицията е започнала претърсване на пътниците и багажите.

По-рано днес авиокомпанията съобщи, че полетът бил отклонен поради "потенциален проблем със сигурността", но не уточни естеството на заплахата. "След като прецени ситуацията, нашият екипаж взе решение да отклони полета към най-близкото достъпно летище. "Ще бъдат извършени допълнителни проверки за сигурност спрямо всички пътници и багажи и се надяваме пътниците да продължат за Чикаго колкото се може по-скоро", посочи в изявление "Юнайтед еърлайнс".

Вестник "Айриш таймс" съобщи, без да посочва източника си, че в тоалетната на самолета била намерена ръкописна бележка, в която се казвало, че на борда има бомба, отбелязва БТА.

Константин Тодоров
3199 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини