14-годишно момиче изнасилено и убито в Германия, подозират иракски мигрант

  • 08 юни 2018 06:45

  • 20404
  • 5
14-годишно момиче изнасилено и убито в Германия, подозират иракски мигрант
© Getty Images/Guliver

Представители на германските власти заявиха, че иракчанин, заподозрян за изнасилването и убийството на 14-годишно момиче, най-вероятно е напуснал страната и се е завърнал в Ирак, предаде Ройтерс.

Полицията съобщи, че изчезналата тийнейджърка, родом от град Майнц, е била намерена мъртва в сряда в гориста местност близо до релсов път.

Централният еврейски съвет на Германия обяви, че момичето на име Сузана Фелдман и майка й са били членове на еврейската общност в Майнц, но призова да не се правят прибързани изводи за мотива за престъплението. В свое изявление съветът посочи, че много от детайлите на случая са все още неясни, и изрази очакване за бързо и подробно разследване от страна на прокуратурата и за тежки последици за извършителя или извършителите.

Говорител на полицията във Висбаден каза, че за момента няма доказателства религията на момичето да има отношение към извършеното престъпление.

Въпросът за антисемитизма е много деликатен в Германия, предвид нацисткото минало и Холокоста. Според данни на полицията от миналата година повечето антисемитски престъпления в страната миналата година са били извършени от десни екстремисти, а не от имигранти, които в Германия са преобладаващо мюсюлмани, отбелязва Ройтерс.

Убийството може да засили критиките към германския канцлер Ангела Меркел, която прие през 2015 г. в страната над един милион мигранти.

Полицията разкри, че издирва 20-годишния Али Башар, за когото смята, че е избягал преди броени дни заедно със семейството си в Ербил, Ирак, използвайки фалшиви имена. Молбата за убежище на Башар е била отхвърлена, но депортирането му е било забавено и се предполага, че той междувременно е убил момичето, преди да избяга от Германия.

Втори заподозрян, 35-годишен турски гражданин, чието име не бе разкрито, е бил задържан часове след намирането на тялото на момичето. Той обаче бил освободен днес, след като е бил оневинен от "нови доказателства"

Старши прокурорът от прокуратурата във Висбаден Оливер Кун каза пред журналисти, че и двамата заподозрени са "живеели в бежански центрове във Висбаден". Разследващите смятат, че момичето е станало жертва на колективно изнасилване и убийство, допълни той.

Полицията е научила за местоположението на тялото и за самоличността на един от заподозрените нападатели от 13-годишен мигрант, който се явил в полицейския участък във Висбаден в неделя, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
20404 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Простетник Вогон Джелтс

2018.06.08 | 13:08

5
Германия ще тръгне на добре, когато фрау Меркел последва съдбата на Бенито Мусолини.
Пламен

2018.06.08 | 10:51

4
Без смъртно наказание,светът ще стане анархия!

2018.06.08 | 09:27

3
eto vi evropa i demokracia kam koito vi vodi premierat na ciganite vav balgaria i pri nas shte doidat tezi izrodi i sas nashite deca shte se slucva taka.
ДАЛИ?

2018.06.08 | 08:44

2
ХОЛОКОСТА е една лъжа !!!!!!!
Гост

2018.06.08 | 07:58

1
13-годишен и вече с мерак да клеца германки !

Добави коментар

Водещи новини