Меркел призова за сдържаност в отношенията с новото правителство на Италия

  • 07 юни 2018 18:42

  • 3575
  • 2
Меркел призова за сдържаност в отношенията с новото правителство на Италия
© gettyimages

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се призова днес за сдържаност в отношенията с новото популистко правителство на Италия и заяви, че те не бива да започнат с "подозрения и предположения", предаде БТА, цитирайки АП.

Италианският кабинет встъпи в длъжност миналата седмица. Германия се бои, че той няма да спазва финансовите правила на ЕС, отбелязва АП. Меркел ще се срещне за първи път с новия италиански премиер Джузепе Конте на срещата на върха на Г-7 в Канада утре и вдругиден. "Трябва да си говорим един с друг, преди да продължим да говорим един за друг", заяви днес в Берлин германският канцлер. Меркел каза, че е съгласна с финансовия министър на Германия Олаф Шолц, че е необходимо "да се поовладеем малко". Трябва да стане ясно, че "Европа се основава на някои правила", но доброто сътрудничество е приоритет, подчерта тя. Меркел добави в заключение: "Така трябва да се започне, а не с подозрения и предположения".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3575 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.06.08 | 12:43

2
Т.е. да не се общува с него,нищо,че е демократино избрано,и на държава в ЕС.

2018.06.07 | 23:01

1
Дъртата дали си дава сметка, че тя е причината за италианското популиско правителство и за всички следващи популистки правителства в Европа, които ще дойдат като отговор на късогледите простотии, които тя надроби.

Добави коментар

Водещи новини