И долната камара на италианския парламент гласува вот на доверие на новото правителство

  • 06 юни 2018 21:34

  • 1882
  • 5
И долната камара на италианския парламент гласува вот на доверие на новото правителство
© gettyimages

След Сената вчера, долната камара на италианския парламент днес също гласува вот на доверие на новото популистко правителство, предадоха световните агенции.

Кабинетът на премиера Джузепе Конте получи при гласуването в Камарата на депутатите 350 гласа "за" при 236 "против" и 35 "въздържал се". Популистката коалиция, която включва антисистемното Движение "Пет звезди" и крайнодясната партия "Лига", има в долната камара на парламента по-комфортно мнозинство, отколкото в горната. Днешното гласуване бе последното препятствие пред новото италианско правителство, което встъпи в длъжност в петък - три месеца след парламентарните избори на 4 март, които не излъчиха ясен победител и поставиха в страната в политическа безизходица, отбелязва ДПА.

Първото пътуване на новия италиански премиер в чужбина ще е до Канада за участие в срещата на върха на Г-7 в петък и събота. "Първото нещо за Италия ще бъде да стане позната, а второто - да накара другите да я уважават", заяви днес Конте, цитиран от Франс прес. Като водещи приоритети на новото италианско правителство той посочи слагането на край на нелегалната имиграция, рестартирането на отношенията с европейските партньори и засилването на връзките с Русия, посочва ДПА.

АФП отбелязва, че това е първият популистки кабинет в някоя от държавите основатели на Европейския съюз. 53-годишният Конте, който доскоро бе непознат за широката общественост, е преподавател по право. Новото италианско правителство си е поставило за цел да намали огромния държавен дълг, втори по дял от БВП в ЕС след този на Гърция, но без мерки за икономии. То планира едновременно да намали данъците и да увеличи социалните помощи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1882 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
@

2018.06.07 | 06:09

5
Я преведи СЮНГЕРА ?????
@

2018.06.07 | 06:08

4
Я преведи СЮНГЕРА ?????
jesus

2018.06.06 | 21:45

1
Тези тримата въобще не ми харесват! Приличат на случайни хора с лош избор на ризи.
ХМ

2018.06.07 | 00:40

3
Италаинците може да си имат кусури, но има някои неща, от които много разбират и ризите са едно от тях... ;))
ДОН БЕЗ ПАРДОН

2018.06.06 | 22:06

2
Ако мислиш , че някой те харесва като лапаш сюнгера много се лъжеш

Добави коментар

Водещи новини