Новият вътрешен министър в Рим: Край на имигрантския купон в Италия

  • 04 юни 2018 16:49

  • 4060
  • 2
Новият вътрешен министър в Рим: Край на имигрантския купон в Италия
© Getty (архив)

Италия повече няма да бъде бежанският лагер на Европа, заяви новият министър на вътрешните работи Матео Салвини, цитиран от Ройтерс.

Шефът на ведомството обеща сурови мерки за намаляване на притока на имигранти и връщане на вече пристигналите в страните им. Салвини, лидер на крайнодясната партия "Лига" и вицепремиер в евроскептичната управляваща коалиция, превърна овладяването на имиграцията в мото на своята партия, чиято популярност бързо нараства в допитванията

Два дни след като правителството положи клетва, вътрешният министър замина за Сицилия - една от основните входни точки в Италия за над 600-те хиляди имигранти, пристигнали от Северна Африка от 2014 г.

За имигрантите в Италия купонът свърши, каза Салвини преди посещението си в приемен център на пристанището в Поцало, където пристигащите хора се регистрират.

Партия "Лига" твърди, че огромната част от имигрантите в Италия нямат право на бежански статут и че Рим не може да си позволи да им помага. Освен това съгласявайки се да работят при ниско заплащане, тези хора влошават трудовите условия за италианците.

Салвини подхрани напрежението, като заяви в интервю днес, че страната не може да бъде превръщана в бежански лагер, и обеща да лобира партньорите на страната да получат по-значително съдействие от страна на Европейския съюз за справяне с проблема.

"Очевидно е, че Италия беше изоставена, сега трябва да осъзнаем фактите", каза той, помолен да коментира изказване на германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, че Европа се нуждае от нов подход по имигрантския въпрос.

Салвини, който иска във всяка италианска област да има център за задържане или депортиране на имигранти, по-късно написа в социална мрежа: Или Европа ще ни подаде ръка, за да направим страната си сигурна, или ще изберем други методи.

Последвайте канала на

БТА
4060 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.06.04 | 18:18

2
ne ocakvai ot hemafroditi kato merkel i pederasi kato makron podavane na raka te sas svoita raka mogat samo da vzemat stiagai se i goni tazi napast ot darjavata si.

2018.06.04 | 18:02

1
Браво на италианците!!!

Добави коментар

Водещи новини