Българска баба изправи на нокти полицията в Мюнхен с воден пистолет

  • 25 май 2018 06:34

  • 13438
  • 2
Българска баба изправи на нокти полицията в Мюнхен с воден пистолет
© pixabay

Баба Златка К., чието семейство живее в градчето Гемеринг, близо до Мюнхен, предизвика мащабна акция на полицията на централната гара на баварската столица с воден пистолет. Българката била с двете си внучета и две други деца и пътувала в градската железница. Малкия й внук Християн (на 3 години) поискал да му даде бонбон и баба Златка бързо отворила чантата си в търсене на лакомството. При това тя извадила водният пистолет на детето и това се оказало фатална грешка.

Покрай последните терористични атаки и по-специално тази в търговски център на Мюнхен, местната полиция, както и жителите на града са особено чувствителни, когато видят оръжие на публично място. Именно по тази причина бдителни пътници веднага съобщили за видяното където трябва – по специалната връзка с машиниста, който веднага повикал полиция.

На следващата станция – централната гара на Мюнхен – чакал полицейски екип, готов на всичко – все пак съобщението било достатъчно тревожно - „Жена с огнестрелно оръжие в железницата“. В интерес на истината водното пистолетче изглеждало съвсем като истинско. Това заяви малко по-късно говорителката на местната полиция Петра Видман, цитирана от в. „Билд“. Баба Златка била арестувана, а оръжието – конфискувано. Жената била отведена в близкия полицейски участък заедно с четирите деца.

„Много се уплаших – казва тя – Навсякъде имаше полиция, всички бяха въоръжени“. Градската железница била блокирана за около 20 минути. Българката била принудена за плати 100 евро залог за „носене на оръжие, което прилича на истинско“. Местната полиция призовава жителите да избягват да носят подобни „играчки“, защото макар и да не са истински, те предизвикват паника в обществото.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
13438 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Докер

2018.05.27 | 17:12

2
Тези немци съвсем полудяха..Малко са им милионите пришълци от Африка, Мароко, Иран, Сирия и тн.които мърсуват.
Баба Гицка

2018.05.25 | 11:25

1
Полицията трябва да се извини на бабата и да я обезщити.Идиоти.

Добави коментар

Водещи новини