Заев: Потвърждаваме нашето искрено приятелство (видео)

  • 24 май 2018 13:36

  • 1523
  • 1
Заев: Потвърждаваме нашето искрено приятелство (видео)
©

Потвърждаваме нашето искрено приятелство.

Това коментира македонският премиер Зоран Заев по време на съвместен брифинг с Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г след посещението на църквата "Санта Мария Маджоре" в Рим. 

„Към целия свят изпращаме хуманитарната заръка на мисията на Кирил и Методий, а именно заръката за диалог и разбирателство“, посочи Заев.

По думите му мисията и подвигът на Светите братя са от значение за целия славянски народ.

Според Заев тяхната просветителска дейност има важно място в историята на македонската държава, както и за другите народи на Балканите и за България.

„Мисията на Светите братя е един от първите примери за свързване на различни култури и едновременно уважение към различните“, коментира македонският премиер.

Според Борисов Кирил и Методий са били дипломати.

"С колегата Заев, с нашите и техните владици, с дипломатите ни, показахме, че тези празници са повод не да се караме. Колко по-добре е да си ги честваме заедно. Не бива да се натъжаваме в такива дни. Трябва да се радваме“, допълни премиерът.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1523 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.05.24 | 19:03

1
Мисията на Кирил и Методий е разпространение на идеите на християнството на майчин език сред славянските народи. Свързването на различните култури е опит за модерен прочит на мисията им. ;))

Добави коментар

Водещи новини