Алексис Ципрас: Ще върнем емигрантите

  • 21 май 2018 16:37

  • 4869
  • 3
Алексис Ципрас: Ще върнем емигрантите
© gettyimages (архив)

Ние ще върнем емигрантите, каза гръцкият премиер Алексис Ципрас, предаде РИА Новости.

Министър-председателят на европейската държава днес представи на заседание на правителството стратегия за развитие на страната след август, когато се очаква страната да прекрати програмата "Пари срещу реформи". "Ние ще положим всички усилия, за да върнем хората, които избягаха от нашата страна заради кризата", каза той.

Ципрас също обяви, че ще се обърне особено внимание върху решаването на проблема с младежката безработица. В плана на кабинета също се предвиждат инвестиции в туризма, производството на храни и напитки, както и във фармацевтичния сектор, инфраструктурата и други стратегически браншове. "Ние трябва да продължим пътя напред и да направим нашата икономика конкурентоспособна", посочи още той.

Гърция бе сред най-силно засегнатите страни от икономическата криза, която започна през 2008 г. Атина се обърна към Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд за помощ ("Тройката"). Трите институции отпускаха кредити на страната. Гърция в замяна въевде строги ограничения в разходната част на бюджета и увеличи някои данъци.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4869 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.08.20 | 06:39

3
боклуци и тъпанари сте вие отдолу коментиращите...комплексари и аман разбирачи....гледайте жалкия ди живот

Добави коментар

Водещи новини