17-годишна българка роди от католически свещеник

  • 14 май 2018 10:23

  • 16919
  • 2
17-годишна българка роди от католически свещеник
©

Австрийските медии подеха компания в защита на българка, която родила близнаци от католически свещеник още докато била непълнолетна, и била принудена да ги даде за осиновяване, пише в. "Телеграф".

Жената, която наричат Клара Д., била родена в България, но се озовала със семейството си в Австрия в началото на 90-те години. След като станала жертва на сексуално насилие от страна на баща си, едва 13-годишна тя била настанена в католическия детски дом в град Холабрун.

Там обаче тя попаднала в лапите на местния свещеник. При първата си изповед при нея той заявил: "Греховете ти няма да бъдат опростени, ако не ми дадеш и на мен". Последвали няколко години на редовно сексуално насилие. "Той ме чакаше в колата си на гробището, и ми казваше: "Ако кажеш на някого, ще те убия", твърди Клара, която сега е 41-годишна.

Когато станала на 17 години, младата българка забременяла от кюрето, който се нарича с инициала Ф. Тя родила близнаци, като в акта за раждане свещеникът бил записан като техен баща. Но преди това една монахиня от детския дом я била по корема, докато й изтекли водите.

"Искаха да пометна", изтъкна Клара. Монахинята казала, че би  било добре, ако децата починат, тъй като иначе би пострадал манастирът.  Двете момиченца обаче оцелели, въпреки че се родили преждевременно.

Платформата за защита на лица, пострадали от църковно насилие, която води кампанията в полза на Клара, обвини главата на католическата църква в Австрия кардинал Кристоф Шонборн, че е изоставил младата майка, въпреки че тя се е обърнала към него за съдействие. Единственото, което направил, било да премести прегрешилия свещеник в друга енория в провинция Долна Австрия. Същевременно, както твърди Клара, църквата я принудила да даде близначетата за осиновяване. През следващите години тя многократно се опитвала да влезе във връзка с децата си и да развали осиновяването, но без успех.

Отгоре на всичко Клара и други млади жени били подлагани на болезнени гинекологични процедури, при които им взимали яйцеклетки. "Имаме нужда от вашите яйцеклетки, други жени имат нужда да забременяват", казвал гинекологът.

Последвайте канала на

Novini.bg
16919 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини