Няма да има търговска война с Германия, обеща посланикът на САЩ в Берлин

  • 12 май 2018 06:49

  • 2308
  • 2
Няма да има търговска война с Германия, обеща посланикът на САЩ в Берлин
© Pixabay

Новият посланик на САЩ в Германия заяви, че спорът около планираните от Вашингтон наказателни мита върху европейски стоки няма да доведе до търговска война и добави, че президентът Доналд Тръмп единствено иска "игра при равни условия", предаде Ройтерс.

В интервю за вестникарската група "Функе" Ричард Гренел настоя, че САЩ очакват предложения как биха могли да се избегнат наказателните мита.

"Германците се справят чудесно в търговската област. Няма да има търговска война. Разговаряме с приятелите си, за да решим проблем", каза той.

САЩ искат да видят какво предлага Европа преди да решат какво ще последва след изтичането на крайния срок 1 юни за въвеждане на тези мита, добави посланикът.

Гренел, който зае поста преди по-малко от седмица, вече се появи по първите страници с искането си в туит германските фирми в Иран "да прекратят дейността си" незабавно, след като Тръмп оттегли САЩ от иранското ядрено споразумение.

В интервюто Гренел повтори призива на правителството на САЩ Европа да възстанови санкциите си срещу Иран.

"Очакваме нашите приятели и съюзници да ни помогнат да върнем Иран на масата за преговори", каза той и добави, че САЩ имат доказателства, че Иран е нарушил ангажимента си да не обогатява уран.

Последвайте канала на

БТА
2308 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини