Гърция изнерви златото

  • 07 февруари 2012 13:10

  • 1528
  • 1
Гърция изнерви златото
©

С колебания на цените на златото е белязана днес търговията по международните пазари, предаде РИА Новости.

Заради слабоизразеното на преговорите на гръцките политици в задънена улица априлските фючърси първо се вдигнаха с 0,02% до 1725,5 долара за тройунция, като преди това стойността на благородния метал отбеляза спад до до 1721 долара.
Преговорите между участниците в коалиционното правителство на Лукас ПападимосЛукас Пападимос Лукас Пападимос – гръцки икономист и политик. Премиер на Гърция от 10 ноември 2011 г. до 16 май 2012 за подписване на исканията на Международния валутен фонд и Европейския съюз да намаляване разходната част на бюджета все още продължават. Политиците в Атина не са постигнали и споразумение с частните кредитори, които трябва да опростят голяма част от дълга на балканската държава. На фона на очакваните бюджетни съкращения служители в транспорта обявиха стачка. Работа прекратиха градският транспорт, корабите и железниците.

По-рано днес европейският Нели Крус заяви, че Гърция не отива в добра посока. В същото време тя подчерта, че излизането на страната от еврозоната няма да доведе до колапс на системата, предаде АФП. Еврокомисарят допълни, че реформите, проведени от Атина не са достатъчни.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1528 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Распутин

2012.02.15 | 09:28

1
Положението на гърците е НЕСПАСЯЕМО. Неспасяемо заради самите гърци. Тези преговори и кандърми в момента са абсолютно безсмислени. Те могат да се водят едва СЛЕД КАТО гърците са въвели драхмата, преживяли са 2-3000% инфлация и обезценяване, редили са се на опашки за основни продукти, ХОРА СА УМИРАЛИ ОТ СТУД и ЧАК ТОГАВА ще са склонни на компромиси и намаляване на доходите. Дотогава ВСЯКО намаляване на доходи ще доведе до ГРАЖДАНСКА ВОЙНА!!! В шаха това се нарича цугцванг...

Добави коментар

Водещи новини