Тереза Мей избегна тежко поражение в Лондон на местния вот

  • 04 май 2018 08:54

  • 2079
  • 1
Тереза Мей избегна тежко поражение в Лондон на местния вот
© gettyimages (архив)

В полунощ (българско време) приключи изборният ден на местните избори във Великобритания и британците очакват официалните резултати от тях днес, информират световни медии, цитирани от БТА.

Избираха се над 4400 общински съветници в 150 общински съвета, по-специално в главните градове на Англия - Лондон, Манчестър, Лийдс и Нюкасъл. Някои общински съвети се обновяват напълно, а други частично.

Столицата бе е основният залог на вота и лейбъристите имаха амбициите да спечелят няколко района там, които са традиционно консервативни като Уестминстър и Уондзуърт. В Кенсингтън и в Челси торите се очаква да платят цената за пожара в небостъргача Гренфел, в който миналата година загинаха над 70 души и за който оцелелите ги смятат за виновни,.

Към 1,30 по Гринуич (3,30 българско) днес първите резултати даваха в Лондон печалба от 56 места за консерваторите, отстъпление с 4 места за лейбъристите и спад от 76 места за подкрепящата Брекзит Партия за независимост на Обединеното кралство. Тези данни обаче далеч не отразяват общата тенденция от вота.

Консерваторите на Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в са избегнали тежко поражение в Лондон и са постигнали печалби в други райони на други места, които подкрепят Брекзит. Това показват първите резултати от вота. Лейбъристите обаче също са постигнали печалби в столицата, допълва агенцията.

Въпреки че запазват като цяло контрола си, консерваторите губят отделни места в районите Уестминстър и Уондзуърт. Резултатите от други места в 32-те лондонски района показват, че прогнозите за ориентиране на столицата към лейбъристите са се материализирали, въпреки че не толкова силно, че да причинят тежки поражения, които ще представляват сериозен проблем за Мей.

Извън Лондон консерваторите си връщат контрола в районите, подкрепящи Брекзит - Питърбъроу и Базилдън, като до голяма степен това става за сметка на антиевропейската Партия за независимост на Обединеното кралство.

В 21 часа българско време се очаква да бъдат обявени окончателните резултати от вота.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2079 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Румен

2018.05.06 | 08:38

1
Толкова объркан и неразбираем превод,че даже повторението не помага.

Добави коментар

Водещи новини