Ясно е какво ще се случи с всички европейци във Великобритания след Брекзит

  • 27 април 2018 10:49

  • 11352
  • 3
Ясно е какво ще се случи с всички европейци във Великобритания след Брекзит
© Pixabay

Днес се проведе среща-разговор с евродепутатите Ангел Джамбазки и Ашли Фокс - най-довереният човек на премиера на Великобритания Тереза Мей. В основата на разговора бе дебатът за посоката на ЕС и на Обединеното кралство след Брекзит, предаде репортер на Novini.bg.

Фокс обясни, че ЕС трябва да зачита повече различията между държавите – членки. Лично той е водил кампания за оставане на Великобритания в ЕС. „Но сега ние трябва да намерим най – добрия начин за изход от Съюза, както и да останем в добри отношения с него“, каза той и поясни: „Изключително много държим на специалното партньорство. Искаме да сключим всеобхватно споразумение за търговия. Великобритания много държи и на силна връзка в сферата на сигурността, отбраната и правосъдието. Може да си партнираме и в сферата на науката, за да може да продължават младите хора да идват и да се обучават“.
Фокс обясни, че преговорите са трудни и продължителни и една голяма част от хората в Брюксел не са доволни от Брекзит. „Но Брекзит не заплашва ЕС, а напротив - Обединеното кралство иска Съюзът да преуспява и да се запазят приятелските и търговски отношения“, обясни Фокс.
„До този момент“, заяви приближеният до Тереза Мей, „преговорите по Брекзит са стигнали до уточнение на финансовите параметри, правата на гражданите и правата на европейските граждани, които живеят в ЕС“. „Всеки, който живее в ЕС ще получи специален статут и ще може да остане да работи или да учи във Великобритания“, обясни той.
„Трудни са въпросите за границата с Република Ирландия и Северна Ирландия“, обаче добави Фокс.

„През последните години Великобриртания отчита рекорден брой мигранти – близо 300 000 човека влизат в страната, за да работят и учат. Това затормозява социалната система и се получава парадокс, че тези хора учат в една европейска държава, а после идват да работят при нас“, коментира още британският евродепутат.

Последвайте канала на

Десислава Станева
11352 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Умник Гюро

2018.05.07 | 19:30

3
За съжаление глупавите поданици на кралицата така и не разбраха, че сами си вкараха вълка в кошарата: ислямските радикалисти, индийските пълчища и черните африкански мигранти ще превърнат Обединеното Кралство в Обединената Световна измет!
sdf

2018.04.28 | 19:56

2
тези големи хитреци - ще анулират недостатъците на ес, а ще си запазят ползите, като свободна търговия например.

2018.04.27 | 14:34

1
ДА ВИ ГО ТУРИМ НА СИТЕ У ГЪ,З.О

Добави коментар

Водещи новини