Евакуираха туристи от остров Мон Сен Мишел заради заплаха

Евакуираха превантивно Мон Сен Мишел - един от най-посещаваните туристически обекти във Франция. Причина за това стана подозрителен мъж, който заплашил да се саморазправи със силите на реда, предаде АФП.

Няколко очевидци забелязали въпросния човек при идването му на острова в Нормандия, съобщи жандармерията, без да може да уточни дали той е имал терористични намерения.

Екскурзовод предупредил жандармерията, че в автобус до Мон Сен Мишел мъж се държал обезпокоително и отправял заплахи към полицаи и жандармеристи. Полицейски камери за видеонаблюдение го заснели на острова, но впоследствие го изгубили от поглед. Входящият туристически поток бил спрян, а хората, отседнали в хотели на острова, били изведени спокойно и без инциденти. Като предохранителна мярка прочутото абатство било затворено.

През 2014 г. Мон Сен Мишел е включен в списъка на ЮНЕСКО на световното културно-историческо наследство, припомня БТА. Той е бил посетен от 2,3 милиона туристи. Укрепеният остров-град Мон Сен Мишел е нареждан сред чудесата на западния свят. Наричан е островът на приливите, заради разликата между връхната точка на прилива и най-ниската точка на отлива достига 15 м. Когато приливът се отдръпне, 16 км пясъци се оголват, оставяйки построеното в готически и романски стил абатство, което се издига 150 м над морското равнище.

Смелостта и инженерните умения, необходими за построяването му, удивяват всички, които се приближават към него по дългия километър и половина павиран път, който го свързва с континенталната суша. За разлика от други замъци във Франция, Мон Сен Мишел не е построен като отбранителна структура или дворец за удоволствия. От самото начало неговото предназначение е на манастир.

Коментари

  1. 2018.05.04 | 22:06
    Така е,не играе ли тояжката,така ще е
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет