22-ма близки до издирван бос на Коза ностра бяха закопчани в Италия

  • 19 април 2018 13:34

  • 1292
  • 0
22-ма близки до издирван бос на Коза ностра бяха закопчани в Италия
© gettyimages (архив)

Италианската полиция арестува 22-ма заподозрени членове на Коза ностра при операция срещу приближени на най-издирвания бос на сицилианската мафия Матео Месина Денаро, предаде ДПА.

Заподозрените са обвинени в членство в мафията, изнудване, незаконно притежание на оръжие, измами и други престъпления, съобщиха в общо изявление карабинерите и полицията от Управлението за борба с мафията. Предполагаемите мафиоти са от фамилии около Трапани - провинция в Западна Сицилия, която е историческо владение на Месина Денаро. Те са задържани в градовете Кастелветрано, Кампобело ди Мадзара и Партана, съобщи телевизия РАИ.

55-годишният Месина Денаро се укрива от 1993 г. и е смятан за най-могъщия член на сицилианската мафия, макар да не е ясно дали контролира цялата престъпна организация. Следователите не разполагат с достоверни сведения за външността на Денаро. Единствената му снимка е от началото на 90-те години на миналия век.

Денаро е получил задочно няколко доживотни присъди за убийство и властите го издирват от години. Арестували са много от роднините и помощниците му и са конфискували техните имоти, свързани с мафията.

Полицията съобщи, че последната операция е разкрила комуникационната мрежа на беглеца, изградена от традиционните "пицини" - малки хартиени бележки, използвани за предаване на съобщения, за да се избегнат подслушването на телефонни разговори и други форми на наблюдение.

Следствените органи предполагат, че Денаро е оглавил Коза ностра след ареста през 2007 г. на предишния бос Салваторе Ло Пиколо.

Последвайте канала на

БТА
1292 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини